na vrh

Suplementi za pse

Vidi sve | Str.:
Vidi sve | Str.:

Ako tražite dodatak ishrani koji može ublažiti bol u zglobovima i uticati na održavanje hrskavice zdravom, glukozamin za pse je možda pravi izbor. Neke studije pokazuju da glukozamin olakšava blagi do umereni osteoartritis zglobova kod starijih pasa, a glukozamin tablete za pse obnavljaju meka tkiva, hrskavicu i zglobove.

Šta je glukozamin za pse

Glukozamin je prirodno hemijsko jedinjenje u koje se nalazi u organizmu. Nedostatak glukozamina se može nadoknaditi PETVET ArtroPet suplementima. U suplementima naše robne marke PETVET se glukozamin nalazi u dva proizvoda – ARTROPET FORTE i ARTROPET ULTRA FORTE PREMIUM SERIA.

Čemu služi glukozamin za pse

Glukozamin za pse u telu psa pomaže u održavanju zdravlja hrskavice - gumenastog tkiva koje prekriva krajeve kosti na zglobovima. Kako vreme prolazi, nivo glukozamina počinje da opada, što dovodi do postepenog poremećaja u radu zglobova i pojave oboljenja.

Postoje dokazi da suplementi za pse sa glukozamin sulfatom pomažu u usporavanju pojave propadanja zglobova, iako se još uvek zasigurno ne zna kako glukozamin tačno deluje na održavanje zdravlja hrskavice.

U nekim slučajevima se glukozamin koristi za lečenje artritisa i drugih sličnih stanja, poput nekih zapaljenskih bolesti.

Koliko glukozamina treba dati psu

PETVET ArtroPet tablete sa glukozaminom se doziraju prema uputsvu koje možete pronaći na ambalaži. Veoma je važno pridržavati se uputstva za upotrebu, kako bi efekat glukozamina bio maksimalan.

Ima li glukozamina u hrani za pse

Teško je reći u kojoj meri je glukozamin zastupljen u hrani za pse jer ih ima mnogo vrsta, ali se suplementi sa glukozaminom svakako preporučuju kao dodatak hrani. Ne postoje prirodni izvori glukozamina, pa se on mora unositi kroz neku vrstu dodataka.

Da li je glukozamin za pse siguran

Glukozamin za pse je siguran dodatak ishrani ukoliko se daje u preporučenim dozama. Neželjeni efekti su uglavnom blagi. Postoji verovatnoća da će se pojaviti ako su u pitanju veoma visoke doze.

Pre nego što upotrebite glukozamin, pročitajte uputstvo ili se posavetujte sa proizvođačem ili veterinarom.